Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπέρνλι | Ψάχνει ταλέντα μέσω τεχνολογίας

Η ομάδα της Burnley πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία (artifisial intelligent) για τον εντοπισμό ταλαντούχων ποδοσφαιριστών για την ακαδημία της.

Οι Clarets συνεργάστηκαν με την πλατφόρμα ταυτοποίησης ταλέντων AiSCOUT και ξεκίνησαν μια «ανοιχτή παγκόσμια αναζήτηση ταλέντων» στην οποία θέλουν να ανακαλύψουν παίκτες άνω των 14 ετών που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις Ακαδημίες τους.

Οι νεαροί παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά για να ανεβάσουν πλάνα από τον εαυτό τους που εκτελούν συγκεκριμένες μεμονωμένες ασκήσεις, πρώτα φυσικά και μετά τεχνικά.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτό μέσω της ικανότητας τεχνητής νοημοσύνης του AiSCOUT και τις πληροφορίες που θα ληφθούν, θα αξιολογηθούν από την ομάδα.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος ανέφερε, ότι οι “εξαιρετικοί” παίκτες που θα εντοπίζονται μέσω της εφαρμογής θα κληθούν να παρακολουθήσουν επίσημα δοκιμαστικά της Ακαδημίας αργότερα φέτος, με την ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση στα τμήματα υποδομών.

Σε πρώτη φάση ήδη 12,000 ποδοσφαιριστές από 125 χώρες έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα και έχουν επιλεγεί ήδη οι δύο πρώτοι.

Πρόκειται για ένα νεαρό από το Λονδίνο και ένα από την Ουαλία, οι οποίοι θα ενταχθούν αυτή την εβδομάδα για δοκιμαστικά διαρκείας από τον σύλλογο.

Ο επενδυτικός όμιλος ALK Capital με έδρα το Ντέλαγουερ, ο οποίος ολοκλήρωσε την εξαγορά της Burnley την παραμονή της πρωτοχρονιάς, επένδυσε στο AiSCOUT τον περασμένο Αύγουστο.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ