Connect with us

EURO U17 - CYPRUS 2024

Α. Μουσκάλλης: «To EURO Κ17, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε ένα αξέχαστο ποδοσφαιρικό γεγονός»

Άρθρο του προπονητή ποδοσφαίρου Ανδρέα Μουσκάλλη για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U-17 στην Κύπρο.

“Τον περασμένο Φεβρουάριο έγραψα ένα άρθρο για την πραγματοποίηση στην Κύπρο από τις 20 Μαΐου μέχρι της 5 Ιουνίου του EURO U-17 2024.

Το τουρνουά αυτό των νέων ποδοσφαιριστών της Ευρώπης αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ΚΟΠ και γενικά του Ποδοσφαίρου της Κύπρου και του λαού της. Πρέπει να νοιώθουν  υπερήφανοι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και οι αξιωματούχοι της για την διεξαγωγή αυτού του σημαντικού γεγονότος στην Κύπρο.

Το EURO U-17 2024, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την πατρίδα μας, αλλά  ακόμα μεγαλύτερη αποτελεί η πρόκληση που βρίσκεται  μπροστά μας. Πρόκληση αποτελούν η  καλή οργάνωση, η ποιότητα όλων των ενεργειών μας και η προσέλευση στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι  ποδοσφαιρικοί αγώνες. Ποδόσφαιρο, χωρίς κόσμο, ποδόσφαιρο χωρίς ιαχές και επευφημίες, χωρίς χειροκροτήματα, δεν αποτελεί  θέαμα ελκυστικό και ψηλών προδιαγραφών. Το ποδόσφαιρο  είναι λαϊκό, κοινωνικό άθλημα, με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων και το γεγονός αυτό το  κατατάσσει στα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα  αθλήματα στο κόσμο.

Στην τελική αυτή Ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές ομάδες κάτω των 17 ετών μεταξύ των οποίων και η Κύπρος μας. Συμμετέχει η αφρόκρεμα της νεανικής Ποδοσφαιρικής  Ευρώπης με τις κάτωθι Εθνικές Ομάδες: Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία , Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία , Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ουκρανία, Ουαλία, Σουηδία και ασφαλώς και η Κύπρος.

Οι ανταγωνιστικοί αυτοί αγώνες θα διεξαχθούν στα εξής γήπεδα: ΑΕΚ Αρένα, Αλφαμέγα, «Αντώνης Παπαδόπουλος» Vitex «Αμμόχωστος – Επιστροφή», Εθνικός Αχνας και Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου «Τάσος Μάρκου».

Οι δεκαέξι ποδοσφαιρικές ομάδες  των νέων χωρίστηκαν σε τέσσερεις  ομίλους, των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα  προημιτελικά και θα ακολουθήσουν αγώνες πλέον νοκ – άουτ και έτσι θα καθοριστεί το ζευγάρι στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα  διεξαχθεί στην Λεμεσό στο γήπεδο του Αλφαμέγα στις 5 Ιουνίου.

Η διοργάνωση, η μυσταγωγία, θα διαρκέσει 16 μέρες. Θεωρώ ότι τα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες, είναι γεωγραφικά εύκολα προσβάσιμα , σε όλους τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. Τα έξι γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους νέους αστέρες της Ευρώπης, θα αποτελούν κέντρα πραγματικής ψυχαγωγίας και  ποδοσφαιρικής πρακτικής.

Είμαι βέβαιος ότι οι Κύπριοι θα αγκαλιάσουν με θέρμη την μεγάλη και ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και θα κατακλύσουν τα γήπεδα κατά την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων, δείχνοντας σ’ όλο τον κόσμο τον ποδοσφαιρικό μας πολιτισμό.

Για πλήρη ενημέρωση στο άρθρο μου παραθέτω τους 4 ομίλους του Τουρνουά:

1ος όμιλος: Κύπρος, Τσεχία, Σερβία, Ουκρανία
2ος όμιλος: Δανία, Ουαλία, Κροατία, Αυστρία
3ος  όμιλος: Σλοβακία, Σουηδία, Ιταλία, Πολωνία
4ος όμιλος: Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία

Η Εθνική μας ομάδα των Παίδων Κ-17, αρχίζει τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση στις 20 Μάϊου με αντίπαλο την Τσεχία στο γήπεδο ΑΕΚ – Αρένα στην  Λάρνακα. Φυσιολογικά το γήπεδο πρέπει να είναι υπέρπληρες και να βοηθήσουμε με τις ποιοτικές και  ξεχωριστές εκδηλώσεις μας, τα παιδιά μας, στο ξεκίνημα αυτής της μεγάλης ποδοσφαιρικής πρόκλησης.

Από την εμπειρία μου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ψηλάφησα την προτίμηση των Κυπρίων για το ποδόσφαιρο. Άνδρες, γυναίκες, νέοι, παιδιά, οικογένειες αδημονούν κάθε εβδομάδα να  πηγαίνουν στα γήπεδα παρακολουθώντας  ποδόσφαιρο. Γενικά η Κύπρος, αγαπά με πάθος το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ ότι και στο EURO Κ-17 θα δώσει μαζικά το παρών της. Απολαμβάνοντας ποδόσφαιρο ψηλών υπό  τις περιστάσεις προδιαγραφών, οι φίλαθλοι μαζί  με τις οικογένειές τους, θα συμμετάσχουν για 2 εβδομάδες, σε ένα εργαστήρι ψυχαγωγίας και χαράς, σ’ ένα ατέλειωτο, μοναδικό, ψυχολογικό και ποιοτικό πανηγύρι. Μέσα σ’ένα  κλίμα ξεγνοιασιάς, ηρεμίας, χαλαρότητάς, ποιότητας, δίνεται η μεγάλη ευκαιρία σ’ όλους τους Κυπρίους, να παρακολουθήσουν, να  θαυμάσουν, να απολαύσουν, να ψηλαφήσουν τους νέους ποδοσφαιρικούς αστέρες της Ευρώπης. Ιδιαίτερα τα παιδιά, οι νέοι και οι οικογένειες.

Θεωρώ ότι όλες οι Ποδοσφαιρικές Ακαδημίες   των παίδων και νέων στην Κύπρο, μαζί με τους  προπονητές και το τεχνικό τους προσωπικό θα παρακολουθήσουν ομαδικά τους αγώνες του Τουρνουά αυτού. Το EURO Κ-17 2024, θα αποτελέσει γι’ αυτούς ένα σπουδαίο και ξεχωριστό Ποδοσφαιρικό Σεμινάριο”.

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου

More in EURO U17 - CYPRUS 2024