Connect with us

Football with a View

Κ19 | Φιλικά που απουσιάζουν από το πρόγραμμα των συλλόγων

Η Κ19 δεν είναι απλώς το τελευταίο αναπτυξιακό τμήμα ενός συλλόγου.

Στην πραγματικότητα, είναι η Β’ ομάδα του.

Εκεί πρέπει να δημιουργείται η συνέχεια του συλλόγου και να προετοιμάζονται οι επόμενοι που θα φορέσουν τη φανέλα της Α’ ομάδας.

Αν δούμε την Κ19 με αυτή τη φιλοσοφία, τότε αλλάζουν πολλά.

Γι’ αυτό ίσως αξίζει να καθιερωθεί κάτι απλό κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της σεζόν σε κενές περιόδους.

Ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Α’ ομάδα και τη Β’ ομάδα.

Ένας τέτοιος αγώνας θα έδινε πολύτιμες εμπειρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Β’ ομάδας, οι οποίοι θα είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και να γνωρίσουν από κοντά τις απαιτήσεις του υψηλότερου επιπέδου.

Ταυτόχρονα, το τεχνικό επιτελείο της Α’ ομάδας θα είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει τους ποδοσφαιριστές της Β’ ομάδας σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες και να διαπιστώσει ποιοι είναι πιο έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα.

Η σύνδεση της Α’ ομάδας με τη Β’ ομάδα δεν χρειάζεται περίπλοκες διαδικασίες. Ένα φιλικό παιχνίδι στην προετοιμασία μπορεί να προσφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη μετάβαση των νεαρών ποδοσφαιριστών προς το ανδρικό ποδόσφαιρο.

Η Β’ ομάδα δεν υπάρχει μόνο για να αγωνίζεται στο πρωτάθλημά της.

Υπάρχει για να προετοιμάζει ποδοσφαιριστές που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν όταν έρθει η ευκαιρία, αν έρθει ποτέ.

Παιχνίδια που θα είχαν ιδιαίτερη σημασία (για σκοπούς αξιολόγησης), να βλέπαμε όλοι μας.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2026/27

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

More in Football with a View