Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί όχι Β ομάδες και στην Κύπρο;

ΑΕΛ Β, Απόλλων Β, ΑΕΚ Β, ΑΠΟΕΛ Β και πάει λέγοντας. Μια αντιγραφή Ισπανικού ή Ιταλικού μοντέλου για την εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Αυτός είναι ο Ισπανός Angel Alarcon, 16 ετών, ο οποίος μόλις πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του για την Barca B. Στην Γ’ κατηγορία όπου αγωνίζεται η Barca B, ο νεαρός επιθετικός, είχε να αντιμετωπίσει ποδοσφαιριστές που είχαν τα διπλάσια του χρόνια, μέχρι και αντίπαλο ηλικίας 39 ετών.

Το εγχείρημα αυτό στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ, όλοι θα σου βάζουν απέναντι το οικονομικό, ενώ δεν είναι [Μόνο] αυτό. Η απουσία οράματος και πλάνου είναι που δεν έχουμε. Είναι πολλά που μπορούν να γίνουν, για να προοδεύσει και να γίνει πιο ελκυστικό το ποδόσφαιρο μας, άλλα δεν γίνονται. Όταν φτάνουμε στο σημείο να απορρίπτουμε ανταλλαγή νεαρών ποδοσφαιριστών με ομάδες του εξωτερικού, λόγω έλλειψης οράματος, τότε αντιλαμβάνεστε σε πιο σημείο βρισκόμαστε. Κάνουμε τελικά μέχρι εκεί που είναι οι γνώσεις και το όραμά μας. Απλά έχουμε αναπτυξιακό ποδόσφαιρο χωρίς κανένα απολύτως πλάνο.

Εξάλλου του δίνουμε και τη σημασία που πρέπει. Το έχουμε κλειστό για 7 μήνες τώρα. Την ίδια ώρα που μέχρι και τα Grassroots αγωνίζονται κανονικά σε άλλες χώρες των δεκάδων εκατομμυρίων πληθυσμού. Στην Κύπρο υπάρχει η ύλη. Καλή ύλη που μπορεί επεξεργαστεί και να κάνει βήματα προόδου. Υπάρχει το πάθος χιλιάδων μικρών. Υπάρχει το ταλέντο. Υπάρχουν άρτια καταρτισμένοι προπονητές. Υπάρχει μια υποδομή που έμεινε όμως στάσιμη. Και όσο υπάρχει αυτή η στασιμότητα, στάσιμο θα είναι και το ποδόσφαιρο μας.

Όραμα και Πλάνο. Ας επενδύσουμε σε αυτό.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ