Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Συνέχισε, συνέχισε να δουλεύεις, συνέχισε να προχωράς…»

Η θετική αυτο-ομιλία είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης που εξουσιοδοτεί τα παιδιά να αναδιαμορφώσουν τη σκέψη τους, καλλιεργεί την ανθεκτικότητα και χτίζει αυτοεκτίμηση.

Η θετική αυτο-ομιλία είναι κάτι πολύ περισσότερο από την καλλιέργεια μιας θετικής στάσης, που στόχος είναι, να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλο να αναγνωρίζει τα δυνατά σημεία, τις ευκαιρίες για βελτίωση ή ανάπτυξη και λόγους για να προσπαθήσει ξανά.

Η αυτο-ομιλία ενός παίκτη μπορεί να είναι κίνητρο, μπορεί να παροτρύνει τη δράση, μπορεί να τον πείσει να συνεχίσει.

Η αυτο-ομιλία ενός παίκτη μπορεί να αυξήσει πολλαπλές ενέσεις ντοπαμίνης και αδρεναλίνης στο σώμα, προκαλώντας ένα συναίσθημα «μπορώ να το κάνω» και μια νοοτροπία «μπορώ να το κάνω».

Η αυτο-ομιλία ενός παίκτη…

Οι πρωταθλητές είναι πρωταθλητές επειδή είναι σε θέση να μιλάνε στον εαυτό τους, όταν οι άλλοι ακούνε τον εαυτό τους.

Μπορεί οι πρωταθλητές να είναι πρωταθλητές, επειδή μαθαίνουν να μιλούν με τον εαυτό τους, καθώς τρέχουν, ενώ βρίσκονται σε κίνηση, καθώς αγωνίζονται.

Αξίζει να βοηθάς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να ασχολούνται με τον εαυτό τους, όταν το χρειάζονται.

-για να σκανάρουν περισσότερα πράγματα

-για να δουν περισσότερα

-να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων

-να παίζουν με ελευθερία

-να κινούνται με αυτοπεποίθηση

-να συμμετέχουν θετικά στο παιχνίδι

Λίγα λεπτά στην αρχή της προπόνησης ή του αγώνα μπορεί να είναι αρκετά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εσωτερική σου φωνή, για να παρακινήσεις τον εαυτό σου, να αντιμετωπίσεις τα λάθη σου, να συγκεντρωθείς και να παίξεις με αυτοπεποίθηση.

Οι πραγματικοί πρωταθλητές, χρησιμοποιούν τη νοητική τεχνική όπως η αυτο-ομιλία, ώστε να βελτιώνουν τις ικανότητές τους και να ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τον πλήρη έλεγχο της προσπάθειας και της στάσης τους, καθώς προπονούνται ή αγωνίζονται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ