Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Νέων Κ18 | Αναγκαία η δημιουργία της…!

Μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται, ότι θα ανακοινωθούν οι νέοι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των μικρών αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων.

Ήδη κενές θέσεις είναι αυτές των προπονητών της Εθνικής Ελπίδων (Κ21) και Εθνικής Παίδων (Κ15), ενώ δεν είναι ξεκάθαρο, αν θα συνεχίσουν οι υπόλοιποι εκλέκτορες στις θέσεις που κατέχουν ή κατείχαν μάλλον, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου (λήξη συμβολαίων τους).

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι μέσα στους σχεδιασμούς της ομοσπονδίας, είναι και η δημιουργία, άμεσα μάλιστα, της Εθνικής Νέων Κ18.

Η μη ύπαρξη επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων (από μέρους της UEFA) σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, δεν πρέπει να αποτελεί αρνητικό παράγοντα ως προς τη δημιουργία της.

Ακόμη και η χθεσινή αντίπαλος της Εθνικής Κ17, το Μαυροβούνιο έχει Εθνική ομάδα Κ18.

Όπως έχουν και άλλες χώρες (ποδοσφαιρικά προηγμένες) Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία κά.

Ενδεικτικά η Εθνική ομάδα Κ18 της Ολλανδίας, έχει χρηματιστηριακή αξία πέραν των 2.3 εκατομμυρίων, ενώ αυτή της Αγγλίας, ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη δημιουργία της Εθνικής Νέων Κ18, θα κλείσει ένα κενό που υπάρχει από την Εθνική Κ17 μέχρι και την Εθνική Κ19, όπου για ένα ολόκληρο χρόνο οι διεθνείς μένουν χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις.

“Άρα εκπαιδευτικά μένουν χωρίς εμπειρίες και διεθνή παιχνίδια”.

Αποτέλεσμα με την επαναδραστηριοποίηση τους ως διεθνείς στην Εθνική Νέων Κ19, να καλούνται να φέρουν θετικά αποτελέσματα και προκρίσεις, μέσα σε ελάχιστα παιχνίδια.

Δεν συζητάμε για κόστος, γιατί μπροστά στις Εθνικές ομάδες και στην εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών, αυτό το κόστος είναι μηδαμινό, έως ανύπαρκτο.

Με τη ανακοίνωση των νέων ομοσπονδιακών προπονητών στις μικρές Εθνικές ομάδες, αναμένουμε και ανακοίνωση για δημιουργία Εθνικής Νέων Κ18.

Δεν χρειάζονται πολλά άλλωστε,

Παρά μόνο,

“Όραμα και Πλάνο”.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ