Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΠ | Πολλοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε κρίσιμη ζώνη!

Πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά και πίνακες, εθνικά – ομαδικά και ατομικά, μπορείτε να δείτε στη νέα Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η πλατφόρμα παρακολούθησης του φόρτου εργασίας ποδοσφαιριστών της FIFPRO.

Για κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει χάρτης με το που ταξίδεψε, τα χιλιόμετρα που κάλυψε, τις διαφορετικές ζώνες ώρας στις οποίες βρέθηκε, τα λεπτά συμμετοχής, τις διακοπές του, τις μέρες ξεκούρασης μεταξύ αγώνων και άλλα πολλά στατιστικά παρακολούθησης της εργασίας του.

Οι παίκτες στην Ευρώπη έχουν παίξει μια έντονη σεζόν με πολλά παιχνίδια και συχνά πολύ λίγη ανάπαυση, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού και αποτελεί απειλή για το επίπεδο απόδοσής τους. Οι Rúben Dias και Frenkie de Jong είναι οι δύο παίκτες που έχουν παίξει τα περισσότερα λεπτά κατά τη σεζόν 2020/2021 μέχρι στιγμής. Ο Dias έπαιξε 5.891 λεπτά σε 65 αγώνες για τη Μάντσεστερ Σίτι και την Πορτογαλία. Ο de Jong (Μπαρτσελόνα και Ολλανδία) έπαιξε 54 λεπτά λιγότερα από τον Dias.

Κατά μέσο όρο και οι δύο, είχαν περίπου τέσσερις ημέρες ανάπαυσης μεταξύ των αγώνων και 11,5 ημέρες διακοπές μεταξύ των δύο σεζόν!

Η FIFPRO προτείνει ανάπαυση και χρόνο ανάκαμψης τουλάχιστον πέντε ημερών μεταξύ δύο αγώνων για την προστασία της υγείας των παικτών, τον περιορισμό του κινδύνου τραυματισμού και την πρόληψη της εξάντλησης.

Η FIFPRO συνιστά στους παίκτες να έχουν περίοδο πέντε εβδομάδων διακοπών που να περιλαμβάνει τρεις εβδομάδες μακριά από το ποδόσφαιρο και δύο εβδομάδες προπόνησης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη νέα πλατφόρμα παρακολούθησης του φόρτου εργασίας ποδοσφαιριστών της FIFPRO ΕΔΩ.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ