Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναπτυξιακές ομάδες | Έχουν αγωνιστικό προφίλ;

Μια Ακαδημία στα συρτάρια των γραφείων της, έχει κάπου φυλαγμένη τη μεθοδολογία και τη φιλοσοφία που χρησιμοποιεί.

Πρέπει να έχει.

“Δεν γίνονται όλα από βιντεάκια στο YouTube”.

Μπορεί της Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ακαδημίας, το αγωνιστικό της προφίλ να είναι, κατεβάζουμε μια ομάδα με τα πιο δυνατά παιδιά που έχουμε, να κάνουμε μισή ευκαιρία, να βάλουμε ένα γκολ, να πάρουμε τη νίκη και το αποτέλεσμα.

Και μετά το απόγευμα στους καφενέδες με πλατύ χαμόγελο, να απολαμβάνουμε τα αναπτυξιακά μας επιτεύγματα.

Αυτό βλέπουμε να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στις αγωνιστικές ομάδες του κορεσμένου και κουρασμένου αναπτυξιακού ποδοσφαίρου της Κύπρου.

Μέσα σε αυτά, ψάχνουμε, εμείς και άλλοι, να δούμε από τις αγωνιστικές ομάδες, ένα εξελιγμένο αγωνιστικό προφίλ, όπως ορθολογική ανάπτυξη, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα για βελτίωση, εξέλιξη, δίψα ακόμη για αλλαγή επιπέδου.

Έχει Ακαδημίες που το κάνουν.

Είναι ελάχιστες όμως.

Προσπαθούν όμως να το διατηρήσουν και να το μεταφέρουν στους αναπτυξιακούς αγωνιστικούς χώρους, ως ένα κυριαρχικό μοντέλο ποδοσφαίρου, που θα δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς να εκπαιδευτούν και να εξελιχθούν στον μέγιστο βαθμό.

Και θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Επειδή όιμως ελάχιστες Ακαδημίες προσπαθούν μέσα από ορθόδοξο τρόπο εκπαίδευσης, θα πρέπει οι θεσμοί, αν θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο και να κάνουμε βήματα προόδου, να κάνουν τομές.

Ενιαίο μοντέλο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου που θα το ακολουθούν όλοι.

“Όπως έκανε το Βέλγιο και είδε άσπρη ποδοσφαιρική μέρα”.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ