Connect with us

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ακαδημία ΑΠΟΕΛ ¦ Με τη φυγή Γράμμου, κλείνει ένας κύκλος

Κατά γενική ομολογία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι Ακαδημίες στον ΑΠΟΕΛ έχουν αλλάξει όσον αγορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Η αρχή έγινε με την κάθοδο του Βαγγέλη Σάμιου, ο οποίος πραγματικά έκανε τομές, έφερε οργάνωση και άλλαξε την εικόνα των αγωνιστικών ομάδων.

Με διπλό ρόλο Τεχνικού Διευθυντή Ακαδημιών και προπονητή στην ομάδα Κ19, ήρθαν εξαιρετικά αποτελέσματα, με κατακτήσεις τίτλων και συμμετοχή στο UEFA Youth league.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Σάμιος έδωσε παραίτηση από τον ΑΠΟΕΛ και επέστρεψε στην Ελλάδα. Τη θέση του, ως Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών και ως προπονητής Κ19, ανέλαβε ο Ιωάννης Γράμμος, ο οποίος ήταν ήδη προπονητής της ομάδας Κ17.

Συνεχίζοντας το έργο του Σάμιου, ο Γράμμος είχε τα ίδια αποτελέσματα, όχι μόνο όσον αφορά κατακτήσεις αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, αλλά καθιερώνοντας στις αγωνιστικές ομάδες μια ταυτότητα, ένα αναγνωρίσιμο στυλ παιχνιδού, με επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο και ποδόσφαιρο κατοχής.

Πέραν αυτού από τη δουλειά των τελευταίων ετών, η Ακαδημία έδωσε στην πρώτη ομάδα αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές μετά από πολλά χρόνια.

Με τη φυγή του Ιωάννη Γράμμου έκλεισε ο κύκλος που είχε ανοίξει ο Βαγγέλης Σάμιος.

Τώρα στον ΑΠΟΕΛ κοιτάζουν το μέλλον και στον επόμενο Τεχνικό Διευθυντή Ακαδημιών, ο οποίος θα κληθεί να συνεχίσει το πολύ καλό έργο που έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

More in ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ