Connect with us

GRASSROOTS

Ποιές οι προτεραιότητες του προπονητή στο παιδικό ποδόσφαιρο Grassroots

Άρθρο από ΚΟΠ

Ο προπονητής στο παιδικό ποδόσφαιρο grassroots έχει ως προτεραιότητα την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νέων παικτών.

Οι τέσσερις πυλώνες τεχνική, φυσική κατάσταση, ψυχολογία και κοινωνικότητα, είναι θεμελιώδεις.

Η εκπαίδευση στις βασικές τεχνικές, η ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, η υγιής ψυχολογική προσέγγιση και η ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι όλες σημαντικές για την ανάπτυξη των παικτών.

Η ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα σε αυτούς τους πυλώνες είναι κλειδί για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης στο ποδόσφαιρο.

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο παιδικό ποδόσφαιρο, οι ενέργειες του προπονητή έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πως βιώνουν τα παιδιά τον αγώνα.

Ενθάρρυνση και υποστήριξη:

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνει την προσπάθεια και να παρέχει υποστήριξη στους νεαρούς παίκτες ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η συνεχής ροή οδηγιών και φωνών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο παιδικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις στα παιδιά.

Σύγχυση:

Υπερβολικές οδηγίες μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση στα παιδιά, δυσκολεύοντάς τα να εστιάσουν στο παιχνίδι.

Ανασφάλεια:

Επανειλημμένες φωνές ή κριτική κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να προκαλέσουν ανασφάλεια στα παιδιά, επηρεάζοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Δυσκολία εστίασης:

Η συνεχής ροή οδηγιών μπορεί να δυσκολέψει τα παιδιά να επικεντρωθούν στο παιχνίδι και να αντιδράσουν σωστά στις αγωνιστικές τους ενέργειες.

Εκνευρισμός:

Υπερβολική πίεση ή απαιτητικότητα μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στα παιδιά και να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή τους.Είναι σημαντικό για τους προπονητές να βρίσκουν την ισορροπία στις οδηγίες και την επικοινωνία τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσαρμόζοντας την προσέγγισή τους στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών.

More in GRASSROOTS