Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

La Fabrica ¦ Εργοστάσιο παραγωγής παικτών

Καθόλου τυχαίο το όνομα της Ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης, La Fabrica. Τι σημαίνει, The Factory, διαφορετικά Εργοστάσιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης σε αντίθεση με τη Barcelona, προσεγγίζει τις Ακαδημίες της με ένα διαφορετικό τρόπο. Αυτό της κότας που γεννά χρυσά αυγά.

Η Ρεάλ έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις και στην αναβάθμιση των Ακαδημιών της ομάδας. Στόχος, η παραγωγή ποδοσφαιριστών και η μετέπειτα πώλησή τους, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Μαζεύει τα καλύτερα ταλέντα απ΄ όλο τον κόσμο, τα εκπαιδεύει και στη συνέχεια, το πιο πιθανό σενάριο που επικρατεί είναι η πώλησή τους για κέρδος.

Το 2020, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει 95 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις παικτών της Ακαδημίας. Κανένας σύλλογος δεν έχει επιτύχει τέτοιο κατόρθωμα.

Παρά την ύφεση της αγοράς λόγω της πανδημίας, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέρριψε το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί την προηγούμενη σεζόν με κέρδη 85 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ρεάλ, η επένδυση στις Ακαδημίες για μια σεζόν ανέρχονταν στα 20 εκατομμύρια. Τον ίδιο χρόνο η πώληση παικτών της Ακαδημίας, απέφερε στην ομάδα πέραν των 85 εκατομμυρίων.

Η επένδυση στην υποδομή νέων, τη διαχείριση, τις εγκαταστάσεις κ.λπ., οδηγεί στη συνέχεια στην προσέλκυση μεγαλύτερων ταλέντων και καλύτερης ανάπτυξης, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε μεγαλύτερα κέρδη από την πώληση των νεαρών παικτών.

Μόλις πωληθούν αυτοί οι παίκτες, η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Λαμβάνοντας τη διαφορά μεταξύ της επένδυσης και των εσόδων από τις πωλήσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιστροφή λεφτών, ίση με απόδοση 71% περίπου της επένδυσής στις Ακαδημίες της.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες στον κόσμο που να αποκομίζουν καλύτερη απόδοση.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ