Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παιδιά και Summer Camps

Για πολλές Ακαδημίες η εβδομάδα που τρέχει ίσως να είναι και η τελευταία της σεζόν. Μια σεζόν αλλιώτικη, δύσκολη που κράτησε μακριά τα παιδιά από το ποδόσφαιρο για μήνες.

Μετά το τέλος των οργανωμένων προπονήσεων, πολλά παιδιά, αλλά και γονείς, ίσως να προβληματίζονται τι θα κάνουν τώρα τις διακοπές, μέχρι την επανέναρξη των προπονήσεων της νέας σεζόν.

Δεδομένο, τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι, θέλουν ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης.

Αρκετά παιδιά όμως προβληματίζονται εάν θα μείνουν αδρανή για 1 και πλέον μήνα. Μια λύση καλή φαντάζουν τα summer camps, που προσφέρουν ψυχαγωγία, φαγητό, διασκέδαση κλπ. Είναι μια λύση για να αφήνεις κάπου το παιδί σου για να περνάει ευχάριστα τις ώρες του.

Για ένα μήνα ή για κάποια περίοδο ο γονιός θα έχει ήσυχο το κεφάλι του και το παιδί θα περνάει μια περίοδο καλοκαιρινής ανεμελιάς. Σε τέτοια camps δεν πρέπει να περνάει η εικόνα, ότι το παιδί θα μάθει ή θα κερδίσει κάτι σε σχέση με το ποδόσφαιρο, εκτός από τη ψυχαγωγία.

Αν ένα παιδί δεν έχει τις ικανότητες για κάτι περισσότερο και ασχολείται με το ποδόσφαιρο για σωματική και ψυχική υγεία, τότε καλώς. Αν ανήκει στην κατηγορία των παιδιών με ικανότητες, τέτοια camps της ψυχαγωγίας δεν είναι η λύση.

Αν υπάρχει κάποιο καλοκαιρινό camp που να προσφέρει στα παιδιά με ικανότητες πραγματική δουλειά (για off season βελτίωση), τότε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Να πάνε.

Tα παιδιά που έχουν ικανότητες και θέλουν να βελτιωθούν, από μόνα τους δεν σταματάνε ποτέ να ασχολούνται με το πάθος τους, το ποδόσφαιρο, εκτός από κάποια περίοδο (λιγότερη από ένα μήνα) κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών οικογενειακών τους διακοπών.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ