Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και οι μεγιστάνες σπονσάρουν το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο

Εκτός από τη συμμετοχή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Αμπράμοβιτς χορηγεί ένα ίδρυμα στη Ρωσία, το οποίο ονομάζεται National Academy of Football.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός χορηγεί αθλητικά προγράμματα για νέους σε όλη τη χώρα, ενώ έχει κατασκευάσει περισσότερα από 50 γήπεδα ποδοσφαίρου σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις.

Χρηματοδοτεί επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για προπονητές, ανακαινίζει αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στηρίζει ταλαντούχους προπονητές και νεαρούς ποδοσφαιριστες, για να επισκεφθούν επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, σε διάφορες χώρες, όπως Αγγλία, Ολλανδία και Ισπανία.

Το 2006 ο οργανισμός ανέλαβε τη διοίκηση μιας εκ των μεγαλυτέρων Ακαδημιών ποδοσφαίρου της Ρωσίας, μετά τον θάνατο σε νεαρή ηλικία του ιδρυτή της.

Δεν περιμένουμε να δούμε κάτι ανάλογο στην Κύπρο, αλλά κάποιες εταιρίες, κάποιοι οργανισμοί, θα μπορούσαν να σπόνσαρουν για την κατασκευη γηπέδων (έστω και Grassroots) για τις ανάγκες των παιδιών, του ποδοσφαίρου και του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Φυσικά η πολιτεία θα έπρεπε να το κάνει. Αλλά και εδώ βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την έλλειψη:

“Πλάνου και Οράματος”.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ