Connect with us

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ακαδημία ΑΠΟΕΛ l Σεμινάριο με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στον παιδικό αθλητισμό»

Σεμινάριο στους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας, πραγματοποίησε χθες βράδυ η Ακαδημία του ΑΠΟΕΛ.

Στο σεμινάριο πέραν της παρουσίασης και ανάλυσης από την Αθλητικό Ψυχολόγο Θάλεια Παναγή, για τον ρόλο της οικογένειας στον παιδικό αθλητισμό, έγινε παρουσίαση από τον Υπεύθυνο προγραμμάτων Grassroots της Ακαδημίας Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, της φιλοσοφίας και μεθοδολογίας της Ακαδημίας.

Ο κ. Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των Ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ από τα πρώτα στάδια της εισδοχής των παιδιών στο σύστημα Ακαδημιών της ομάδας, την προσαρμογή τους, την πορεία και ανέλιξη τους μέσα στην Ακαδημία.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας, Κωνσταντίνος Γεωργίαδης, τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο γονικός παράγοντας στην εξέλιξη των παιδιών, ενώ υπογράμμισε, ότι στόχος της Ακαδημίας, δεν είναι να κερδίζουν αγώνες και πρωταθλήματα, αλλά η ατομική εξέλιξη του κάθε ποδοσφαιριστή και η βελτιστοποίηση των ικανοτήτων του.

Παρών και ομιλητής στο σεμινάριο και ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας και νυν προπονητής των Κ17, Νούνο Μοράις, ο οποίος αναφέρθηκε στη δικιά του πορεία όταν ήταν ποδοσφαιριστής σε Ακαδημία και σημείωσε μεταξύ άλλων, πόσο σημαντικές είναι αρχές από το σπίτι, για την πορεία ενός παιδιού. Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι πέτυχε στο ποδόσφαιρο, επειδή δεν είχε καμία πίεση από τους γονείς του.

Στο τέλος του σεμιναρίου, ακολούθησε συζήτηση και διάλογος των γονέων με τους υπεύθυνους της Ακαδημίας.

More in ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ