Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γονιός νεαρού ποδοσφαιριστή | Απλά αηδία

Είναι αυτά τα ανομία, τα πάρδαλα, τοξικά, τα κόμπλεξ και τα ακατανόητα που ερχόμαστε αντιμέτωποι κάποιες φορές στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να ανεβούμε επίπεδο σιγά σιγά, θα πρέπει τη βάση ανάπτυξης του ποδοσφαίρου να την προσεγγίζουμε με επαγγελματισμό, σε όλα τα επίπεδα.

Αυτούσιο το κείμενο γονέα με αποδέκτη το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.


Απλά αηδία

Είμαι ένας από εσάς τους γονείς που αφιερώνουμε μέρες, χρόνο και χρήμα για να ασχοληθούν τα παιδιά μας με τον αθλητισμό.
Συγκεκριμένα εγώ έχω παιδί που ασχολείται με το ποδόσφαιρο (Εγώ και τα τρία μου παιδιά έχουμε αφιερώσει Χρόνια για το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο).

Εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθώ να δώσω άλλοθι για ότι περνά το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Για να μπούμε στο θέμα μας το Σάββατο το πρωί όπως αρκετοί από εμάς περάσαμε το πρωινό μας στα γήπεδα για να απολαύσουμε τα παιδιά μας να αγωνίζονται και να διασκεδάζουν με το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς στο γήπεδο που ήμουν εγώ παρακολούθησα δύο αγώνες (Κ16 &Κ17) έγιναν μάρτυρας σε ένα πραγματικό χάος από το γήπεδο μέχρι και τις κερκίδες. (Ήμουν και εγώ μέρος από το χαος)
Οι άμεσοι υπεύθυνοι κατά τη γνώμη μου ήταν οι τριάδα των διαιτητών και συνεχίζω, είχαν την εντύπωση ότι τα παιδιά μας ήταν τα πιόνια τους για να περάσουν καλά το πρωινό τους…… μετ’ αμοιβής σε παρακαλώ, και εμείς οι γονείς τα σφουγγάρια για να απορροφούμε κάθε κομπλέξ τους.
Θέλω να πιστεύω ότι τα σφυρίγματα τους ήταν λόγο ανικανότητας και όχι σκοπιμότητας αν και εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω.
Δε θα σταθώ στις φάσεις και στα σφυρίγματα τους, αλλά θα τους πω τουλάχιστον ας σεβαστούν αυτά τα παιδιά που πολλά ξεκινούν από το πρωί και σε συνδυασμό σχολείο και αθλητισμό μπαίνουν Κύριοι το βράδυ στο σπίτι, σεβαστείτε και εμάς τους γονείς που θυσιάζουμε τα πάντα για τα παιδιά μας. Τουλάχιστο εμάς που μείναμε στα γήπεδα και προσπαθούμε να τα κρατήσουμε στον αθλητισμό με ότι συνεπάγεται.
Μην μας ωθείται σε παραλογισμό είναι κρίμα. Είμαστε κρίμα όλοι μας.
Όποιος δεν μπορεί κύριοι από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο συμπεριλαμβανομένων (διαιτητών, υπευθύνων, προπονητών, γονέων κλπ)ας αλλάξουν κατεύθυνση…..δε θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας το βάθρο στη κομπλεξικοτητα σας κύριοι.
Ένα μεγάλο συγγνώμη από εμάς που έχει στιγμές που ξεφεύγουμε από τα όρια μας.

Ο αθλητισμός κύριοι δεν είναι παιδική χαρά υπάρχουν στόχοι και όνειρα και παιδιά που κάνουν θυσίες για να τα πετύχουν.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ