Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Coach ΑΠΟΕΛ Κ14 | Να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τα παιδιά

Ανάρτηση με πολύ εύστοχο περιεχόμενο από τον προπονητή της Κ14 του ΑΠΟΕΛ Χρίστο Βαλιαντή.

Η ανάρτηση του coach.

“Η ανάπτυξη νέων ποδοσφαιριστών με δική τους σκέψη και ελευθερία στη λήψη αποφάσεων είναι μια πρόκληση που απαιτεί τόσο αφοσίωση όσο και υπομονή.

Είναι σημαντικό να δίνουμε στα παιδιά την ελευθερία να εκφράζουν τις ιδέες τους στο γήπεδο, να αναζητούν λύσεις και να αναπτύσσουν το δικό τους παιχνίδι.

Μέσα από ξεκάθαρες οδηγίες, σωστό πλάνο, τήρηση των βασικών αρχών και την σκληρή καθημερινή δουλεία μπορούμε να πετύχουμε πολλά στο ποδόσφαιρο μας, αρκεί και εμείς ως προπονητές, ως παιδαγωγοί να είμαστε δεκτικοί σε νέες ιδέες, δεκτικοί στην καλόπιστη κριτική όπως και την αξιοποίηση όσο περισσότερων πληροφοριών μπορούμε ούτως ώστε να βοηθήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα παιδιά να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Το ταλέντο είναι σημαντικό, αλλά το σωστό mentality και η εργατικότητα είναι εκείνα που θα οδηγήσουν έναν ποδοσφαιριστή στην κορυφή.

Εύκολα βρίσκουμε δικαιολογίες πολλές φορές για τα λάθη μας, αλλά τα λάθη είναι μέρος της εκπαίδευσης που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι.

Το σημαντικότερο είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τα παιδιά σε κάθε τους προσπάθεια, βοηθώντας τα να εξελίσσονται και να εκφράζουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε παιχνίδι”.

“Say something positive, and you’ll see something positive!”

*Μερικές φάσεις απο την φετινή χρονιά της ομάδας του ΑΠΟΕΛ 2010

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ