Connect with us

EURO U17 - CYPRUS 2024

EURO U17 | Οι αντίπαλοι της Κύπρου

Ουκρανία, Σερβία και Τσεχία, είναι οι τρεις ομάδες που συμπληρώνουν τον όμιλο της χώρας μας στο EURO U17.

Χώρες σε Εθνικό επίπεδο σαφώς ανώτερες από τη δική μας, οι οποίες στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, βρίσκονται στις θέσεις Ουκρανία (22), Σερβία (33), Τσεχία (36), Κύπρος (124).

Αντιλαμβανόμαστε, ότι μόνο εύκολος δεν είναι ο όμιλός μας, κάτι που θεωρείται δεδομένο, αφού μιλάμε για τελική φάση EURO U17.

Η Ουκρανία έχει περάσει στην τελική φάση του EURO, έχοντας τρεις νίκες στον Elite Round, ενώ Σερβία και Τσεχία, τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους, έχοντας πετύχει από δύο νίκες και μια ήττα.

Σε εύψυχο υλικό τόσο η Ουκρανία, όσο και η Τσεχία δεν έχουν να επιδείξουν τα μεγάλα αστέρια, αφού δεν εντοπίζονται νεαροί με μεγάλη χρηματιστηριακή αξία.

Μόνο στο ρόστερ της Σερβίας εντοπίζονται τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές με ψηλή χρηματιστηριακή αξία.

Πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Σέρβικου ποδοσφαίρου Andrija Maksimovic, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος (αριστεροπόδαρος) και διατηρεί επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρας μέχρι το 2025.

Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία είναι στις 700 χιλιάδες ευρώ, ακριβώς η ίδια με του τερματοφύλακα της ομάδας Jovan Miladinovic, ο οποίος επίσης διατηρεί επίσης επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρας μέχρι το 2025.

Ο επιθετικός μέσος της FK Mladost Lucani, Jovan Ciric, είναι ο αμέσως επόμενος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Σερβίας, ο οποίος εντοπίζεται να έχει χρηματιστηριακή αξία 300 χιλιάδων ευρώ, ενώ διατηρεί επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του μέχρι το 2026.

Όλα αυτά φυσικά στα χαρτιά.

Το EURO U17, είναι η ευκαιριά για πολλούς νεαρούς να λάμψουν, εστώ και αν σήμερα δεν τους ακολουθεί καμία φήμη.

More in EURO U17 - CYPRUS 2024