Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Youth League | Ιστορική πρόκριση στο Final Four

Οι Νέοι του Ολυμπιακού νίκησαν την Μπάγερν Μονάχου Κ19 στη Γερμανία με 1-3 και προκρίθηκαν στο Final Four του UEFA Youth League.

Ενημέρωση Ολυμπιακός Πειραιώς FC

Μεγάλη πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν Μονάχου, καθώς νίκησαν στη Γερμανία με 1-3 στα προημιτελικά του UEFA Youth League και προκρίθηκαν στο Final Four της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 19-22 Απριλίου στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πιτσιρικάδες για μία ακόμη φορά έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει και μετά από τις προκρίσεις απέναντι σε Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς και τώρα την Μπάγερν Μονάχου, θα δώσουν το «παρών» στην τελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που καμία ελληνική ομάδα δεν το έχει καταφέρει ποτέ έως τώρα.

Κυρίαρχος από νωρίς

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης τη διάθεση του να επιτεθεί και είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 2ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα να διώχνει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα σε σουτ του Πνευμονίδη. Στο 28′ η Μπάγερν είχε σημαντική ευκαιρία με το σουτ του Γένσεν να περνάει ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος. Στο 32’ μετά από πίεση ο τερματοφύλακας των Βαυαρών έδιωξε λανθασμένα και ο Μουζακίτης σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 38’ ο Παπακανέλλος έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και με πλασέ στην απέναντι γωνία διαμόρφωσε το 0-2. Στο 40’ ήρθε και τρίτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους», όταν ο Αλαφάκης έδωσε πάσα στον Χ. Κωστούλα και εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή της ομάδας Σωτήρη Συλαϊδόπουλο.

Πιέστηκε, αλλά κράτησε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι πιεστικός, όμως οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και ήταν κάτι αναμενόμενο πως η Μπάγερν Μονάχου θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση μέσα στο γήπεδό της.

Στο 63’ ο Ζβόναρεκ επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο Σίνα έδιωξε προς στιγμήν, όμως ο Ραμσάκ μείωσε για την Μπάγερν σε 1-3.

Ένα λεπτό αργότερα οι Βαυαροί είχαν μεγάλη ευκαιρία, καθώς η κεφάλια του Ζβόναρεκ σταμάτησε στο δοκάρι του Σίνα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μονάχου ήταν πιεστική, είχε ευκαιρίες όμως η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε αποτελεσματικά. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος είχαν μία καλή στιγμή με τον Χ. Κωστούλα να πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Έτσι έμεινε το 1-3 και οι Νέοι του Ολυμπιακού κατέκτησαν την ιστορική πρόκριση!

Μπάγερν Μονάχου (Ρ. Μάριτς): Σμιτ, Σόλζε, Ένιγκ, Μανουμπά, Σκολ, Φερνάντες, Αζνού (46’ Λιτσίνα), Γένσεν (46’ Νκιλί), Ραμσάκ, Ζβόναρεκ, Κούσι-Ασαρέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κουτσογούλας, Κ. Κωστούλας, Τανούλης, Πρεκατές, Αλαφάκης (90’ Χρήστου), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος (79’ Δάμα), Πνευμονίδης (67’ Λιατσικούρας), Χ. Κωστούλας (90’ Γατόπουλος).

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ