Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πιο κερδοφόρες Ακαδημίες συλλόγων παγκοσμίως

Το 446th CIES Football Observatory Weekly Post παρουσιάζει τους 100 συλλόγους με τις πιο κερδοφόρες Ακαδημίες στον κόσμο.

Αφορούν τα έσοδα που προέκυψαν τα τελευταία δέκα χρόνια (20142023), από τη μεταγραφή παικτών που πέρασαν τουλάχιστον τρεις σεζόν στις Ακαδημίες (ηλικία από 15 και 21).

Η Μπενφίκα βρίσκεται στην κορυφή με έσοδα 516 εκατομμύρια ευρώ, τα δύο τρίτα των οποίων έχουν εισπραχθεί την τελευταία πενταετία.

Ο Άγιαξ (376 εκατ. ευρώ) και η Λυών (370 εκατ. ευρώ) συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Όπως και στην περίπτωση της Μπενφίκα, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Άγιαξ από τις μεταγραφές παικτών από την Ακαδημία του προήλθε την τελευταία πενταετία (66%).

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται τρεις Αγγλικοί σύλλογοι (Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι), ακόμη μια Πορτογαλική ομάδα (Sporting CP), καθώς επισης η Ρεάλ Μαδρίτης (τέταρτη), η AS Monaco (έκτη, σε μεγάλο βαθμό χάρη στα έσοδα από τη μεταγραφή του Kylian Mbappé στην Παρί Σεν Ζερμέν) και η Ιταλική Αταλάντα (δέκατη).

Εκτός Ευρώπης, οι σύλλογοι με τις πιο κερδοφόρες Ακαδημίες είναι η Φλαμένγκο της Βραζιλίας (13η) και η Ρίβερ Πλέιτ της Αργεντινής (14η).

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ