Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ως προπονητής αδυνατώ να κατανοήσω τα μέτρα

Αδυνατώ πραγματικά να κατανοήσω τα μέτρα. Έχετε κλειστό το Κ19 εδώ και 4 μήνες, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει άμεσα, με εβδομαδιαία τεστ και να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Διερωτώμαι πραγματικά, ως προπονητής, ως άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ποιοι τελικά είναι αυτοί που προτείνουν αυτά τα μέτρα;. Με ποια λογική σκέψη;. Κατακρεουργούν τα όνειρα των παιδιών, χωρίς τεκμηριωμένες μελέτες. Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι φερόμενοι ως «ειδικοί»;. Πως αποφασίζουν;. Με ποιο υπόβαθρο;.

Δεν ξέρω πώς να τους χαρακτηρίσω, ή αν αξίζει να τους δοθεί κάποιος χαρακτηρισμός. Σας καλώ κύριοι «ειδικοί» να έρθετε να δείτε τις αντιδράσεις των παιδιών, να τα κοιτάξετε στα μάτια και να τους πείτε γιατί ακόμη είναι κλειστό το Κ19. Αλήθεια γνωρίζετε τι είναι ο αθλητισμός, τι είναι το ποδόσφαιρο. Έχετε ασχοληθεί ποτέ. Είχατε καμία επαφή ποτέ. Γνωρίζετε τι πανεπιστήμιο είναι το ποδόσφαιρο. Γνωρίζετε τι εφόδια δίνει στα παιδιά το ποδόσφαιρο, μέσω της διδασκαλίας, της απόκτησης πειθαρχίας, κινήτρων, στόχου, σκοπού, διδάγματα που θα συνοδεύουν τα παιδιά μια ζωή. Προσπαθώ όσο μπορώ να αποφύγω κάποιον χαρακτηρισμό, αλλά δεν μπορώ. Η ασχετοσύνη και η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Στα σούπερ μάρκετ δεν κολλάει, στα εμπορικά δεν κολλάει, αλλά στο γρασίδι κολλάει.

Αναπτυξιακός προπονητής

Κύπρος 8/3/2021

ΥΓ / Η ιστοσελίδα footballacademia.com, φιλοξενεί οποιεσδήποτε απόψεις, οι οποίες δεν περιέχουν ύβρεις, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι υιοθετεί το σύνολο ή μέρος των απόψεων.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ