Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λοΐζου ¦ Στη λίστα με τους πιο υποσχόμενους νεαρούς!

Το τεύχος [αριθμός 328] του CIES Football Observatory [weekly post] επισημαίνει τους πιο υποσχόμενους νέους παγκοσμίως σύμφωνα με την εμπειρία και τα λεπτά συμμετοχών τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Ανάμεσα στους πιο υποσχόμενους νεαρούς για την ηλικία 2003 και ο διεθνής ταλαντούχος άσσος της Ομόνοιας, ο 17χρονος Λοΐζος Λοΐζου. Πρώτος στη σχετική λίστα για την ηλικία 2003 [or after], ο 17χρονος κεντρικός μέσος της Μπάγερν Λεβερκούζεν, Florian Wirtz. Ο άσσος της Ομόνοιας Λευκωσίας, βρίσκεται στη δέκατη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας αφήσει από κάτω του, ποδοσφαιριστές όπως, το παιδί θαύμα της Ντόρτμουντ, τον 16χρονο επιθετικό Youssoufa Moukoko.

Στη σχετική αναφορά για όλες τις ηλικίες, ανάμεσα στις πρώτες θέσεις με τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές, βρίσκονται αρκετοί από την Αγγλία και τη Γερμανία. Οι δύο αυτές χώρες σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UEFA, είναι πρώτες σε δαπάνες για επένδυση και ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες, με τις Αγγλικές ομάδες να δαπανούν κατά μέσο όρο 6,1 εκατομμύρια και τις Γερμανικές ομάδες, κατά μέσο όρο επένδυσης τα 5.3 εκατομμύρια. Καθόλου τυχαίο.

Πολύ τιμητικό για τον 17χρονο Λοΐζου να βρίσκεται στην δεκάδα με τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές της ηλικίας του για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εξάλλου, έχει όλα τα προσόντα για να κάνει σπουδαία πράγματα. Η χρηματιστηριακή αξία του Λοΐζου έχει επισημανθεί από τα διάφορα portal που ασχολούνται με τις τιμές των ποδοσφαιριστών στις 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ αυτή του Florian Wirtz στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η διαφορά δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες των δύο ποδοσφαιριστών, ο Λοΐζου μπορεί να είναι πιο ταλαντούχος του Wirtz. Είναι η διαφορά και το χάσμα που υπάρχει μεταξύ ενός εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στον πλανήτη, αυτό του Γερμανικού, με το Κυπριακό.
Γιατί αν αντιστρέφαμε τις ομάδες και ο Λοΐζου ήταν σε Γερμανική ομάδα με τις ίδιες προοπτικές, τότε η αξία του θα ήταν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!!!

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ