Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τον Μηνά Τόφα στον Πάολο Σόουζα

“He’s our Bernando Silva because he can play in every position. His desire is extraordinary and I appreciate him so much.”

Αυτά ειπώθηκαν (μεταξύ άλλων) από τον προπονητή της Salernitana Πάολο Σόουζα, για τον Κύπριο άσο Γρηγόρη Κάστανο.

Σχόλια που τιμούν τον κάθε Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Και ο Γρηγόρης χθες με την απόδοσή του, δικαίωσε ξανά την τοποθέτηση του προπονητή του.

Τι “έκανες χθες Κάστανε“, έγραψε ένας οπαδός της ομάδας μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, με έναν ακόμη να αναφέρει στη σελίδα της ομάδας, “Τι υπέροχος ποδοσφαιριστής“.

Ένας προπονητής όμως που ξέρει όσο κανένας άλλος τον Γρηγόρη Κάστανο, είναι ο Μηνάς Τόφας, με τον οποίο επικοινωνήσαμε για μια τοποθέτηση, όσον αφορά τη μέχρι σήμερα πορεία του Γρηγόρη στη Serie A.

Είσαι ο μέντορας του, ο άνθρωπος πίσω από την εκπαίδευση του, πως βλέπεις την εξέλιξη του.

Μ. Τόφας: Από την αρχή όταν πήγε Ιταλία πίστευα ότι θα παίξει στην serie A. Ακόμα και στα δύσκολα όταν ήρθαν, δανεισμοί και τραυματισμοί δεν χάσαμε ούτε λεπτό την πίστη μας. Το περασμένο καλοκαίρι μιλώντας με τον Γρηγόρη περίμενε με ανυπομονησία την μεταγραφή του στην Salernitana και το ήθελε πάρα πολύ γιατί δέθηκε με την ομάδα και τον κόσμο, λέγοντας μου ότι αν ήταν δυνατό θα έμενε για πάντα εκεί.

Από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η ευχή του για τα επόμενα 4 Χρόνια ήμουν απόλυτα σίγουρος για την καθιέρωση του στην ομάδα. Γιατί γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Γρηγόρη, το να νιώσει ότι ανήκει σε μια ομάδα χωρίς την πίεση και το άγχος του τι θα κάνω του χρόνου θα “ελευθερώνοταν”.

Ο Πάολο Σόουζα μίλησε με πολύ κολακευτικά σχόλια για το άτομο του, δεν είναι εύκολο για ένα Κύπριο να τύχει τέτοιας αναγνώρισης.

Μ. Τόφας: Είναι πρωτίστως μια αναγνώριση για τον ίδιο και για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αν και πολλές φορές στις συζητήσεις μας στις άσχημες μέρες που περνούσε πάντα του τόνιζα ότι στον μόνο που έχει να αποδείξει κάτι είναι στον ίδιο του τον εαυτό και σε κανέναν άλλο.

Ήταν στοίχημα για σένα ο Κάστανος, σήμερα από μακριά πως αισθάνεσαι την καταξίωση του πλέον ως παίχτη Serie A;

Μ. Τόφας: Περηφάνια νιώθω και χαρά γιατί έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στο να πετύχει το όνειρο του και παράλληλα και το δικό μου. Είναι ευλογία να καταφέρει κάποιος να βιώσει και να μοιραστεί μαζί με κάποιον άλλον άνθρωπο τη διαδρομή και την εκπλήρωση ενός κοινού ονείρου.

Έχεις σκοπό να επιστρέψεις στο αγωνιστικό ποδόσφαιρο;

Μ.Τόφας: Τον κύκλο μου τον έχω ολοκληρώσει και την Ιθάκη μου την βρήκα στα μικρά παιδιά, εκεί μου αρέσει πλέον να προσφέρω και εκεί είμαι ευτυχισμένος.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ