Connect with us

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης | Πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση των παιδιών

Αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ, καθώς επίσης και ομάδες από τις υποδομές Grassroots, συμμετείχαν πρόσφατα (Απρίλιο 2023), σε διεθνή τουρνουά σε Ισπανία και Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛΚωνσταντίνο Γεωργιάδη, που έιχε την ευγενική καλοσύνη να μας κάνει μια πρώτη αποτίμηση, για την εμπειρία των παιδιών της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ, που συμμετείχαν στα διεθνή τουρνουά.

Συμμετοχή αγωνιστικών ομάδων Κ14 και Κ16, στο Elite Neon Cup, πως ανταποκρίθηκαν οι ομάδες σας;

Κ.Γεωργιάδης: Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο την συμμετοχή μας σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό.

Το Elite Neon Cup  το επιλέξαμε γιατί σε αυτό συμμετέχουν πολλές ποιοτικές ομάδες από διαφορετικές χώρες και η οργάνωση του τουρνουά είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Αγωνιστήκαμε με διάφορες ομάδες της Ευρώπης και αυτό βοήθησε τα παιδιά και τους προπονητές μας να αντιληφθούν τη διαφορετικότητα σε, ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, το επίπεδο των ποδοσφαιριστών αλλά και το επίπεδο των προπονητών άλλων χωρών.

Οι ομάδες μας αντιμετώπισαν ομάδες από Ελλάδα, Ρουμανία, Δανία, Σκωτία, Ισραήλ και Σερβία.

Έχουμε μείνει πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση ατομικά των παιδιών, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Η Κ14 είχε πολύ καλές εμφανίσεις και ανταποκρίθηκε με αντιπάλους που σωματικά ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένοι από εμάς.

Εφαρμόσαμε το πλάνο παιχνιδιού μας όπως το διδάσκουμε στα παιδιά από την αρχή της ποδοσφαιρικής σεζόν και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση όλων των παιδιών.

Στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία τα παιδιά έχουν μεγάλες σωματικές διαφορές χωρίς όμως αυτό να είναι παράγοντας αλλαγής του αγωνιστικού μας πλάνου ή της φιλοσοφίας μας.

Η πρόοδος κατά την διάρκεια του τουρνουά ήταν εμφανής και τα παιδιά κέρδισαν μοναδικές αγωνιστικές εμπειρίες.

Η Κ16 αντιμετώπισε αντιπάλους πολύ ανταγωνιστικούς και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ καλό βαθμό. Η ομάδα βελτιωνόταν συνεχώς κατά τη διάρκεια του τουρνουά με αποκορύφωμα την επιβλητική εμφάνιση επί του Red Star Belgrade και νίκη με 5-2.

Τα παιδιά απέδειξαν με τις εμφανίσεις τους ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από επίλεκτους ποδοσφαιριστές άλλων μεγάλων ποδοσφαιρικά χωρών.

Το επίπεδο των ομάδων που αντιμετώπισαν οι δικές σας ομάδες ή και άλλες που παρακολουθήσατε, πως το είδατε;

Κ.Γεωργιάδης: Στο τουρνουά είδαμε πολύ ποιοτικά τμήματα. Είδαμε επίσης διαφορετικές φιλοσοφίες παιχνιδιού και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

Η κάθε ομάδα μέσα από το παιχνίδι της αντικατοπτρίζει την μεθοδολογία προπόνησης και τους στόχους που θέτουν ως προτεραιότητα.

Είδαμε ομάδες με πολύ καλά φυσικά προσόντα που εφαρμόζουν ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ομάδες που έχουν ποδοσφαιριστές με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και επιβάλλονται στον αντίπαλο με τον έλεγχο του παιχνιδιού τους.

Αυτό που είδαμε σχεδόν από όλες τις μεγάλες ακαδημίες είναι η δύναμη και ένταση που βάζουν στο παιχνίδι τους.

Δυστυχώς είναι κάτι που μας λείπει στη Κύπρο και προσπαθούμε να το ζήσουμε μέσα από τα τουρνουά του εξωτερικού.

Σημαντικές τέτοιες εμπειρίες για τα παιδιά, τι κρατάνε από τη συμμετοχή τους;

Κ.Γεωργιάδης: Συμμετέχοντας σε μια τέτοια διοργάνωση τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ζήσουν σημαντικές εμπειρίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αγωνίστηκαν με ομάδες που εφαρμόζουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, γνώρισαν αντίστοιχους επίλεκτους αθλητές άλλων χωρών, αντιλήφθηκαν αγωνιζόμενοι με τους καλύτερους αθλητές άλλων χωρών ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν.

Επίσης με την συμμέτοχή τους σε τέτοια τουρνουά βελτιώνουν την ομαδικότητα και συνεργασία τους ως τμήματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου όπου χρειάζεται να συνεργαστούν για να επιτύχουν τους στόχους που βάζουν οι προπονητές τους.

Καταληκτικό σχόλιο για τις συμμετοχές και άλλων ομάδων σε τουρνουά, καθώς επίσης και για τη συνέχεια.

Κ.Γεωργιάδης: Την περίοδο του Πάσχα είναι ευκαιρία για τα τμήματα μας να λάβουν μέρος σε τουρνουά του εξωτερικού, τμήματα της Κ11, Κ12 και Κ13 έλαβαν μέρος σε τουρνουά στην Βαρκελώνη και Κρήτη όπου κατάφεραν να παρουσιάσουν πολύ καλή εικόνα.

Αξιοσημείωτή ήταν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης του τμήματος Κ13 πίσω από την Steaua Bucharest FC. Στα ημιτελικά η ομάδα μας κατάφερε να αποκλείσει την Juventus FC σε τουρνουά που συμμετείχαν στη Βαρκελώνη.

Στόχος όπως προανέφερα είναι τα παιδιά να αλλάζουν περιβάλλον και να γνωρίζουν καινούργιες ποδοσφαιρικές κουλτούρες.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος για την εικόνα που παρουσίασαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και φυσικά όλο το προσωπικό που τους συνόδευσε.

More in ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ