Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προπονητής Παιδαγωγός | Από τη Θεωρία στην Πράξη

Σεμινάρια για τον σύγχρονο ρόλου του προπονητή


Η σχεδόν καθημερινή επαφή του προπονητή με τα παιδιά τον καθιστά, αναπόσπαστο μέρος της διαπαιδαγώγησής τους.

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους προπονητές με στόχο, όχι μόνο να τους βοηθήσουν να κατακτήσουν τα όνειρά τους στον αθλητισμό, αλλά και να τους διαπαιδαγωγήσουν, να τους βοηθήσουν να αντιληφθούν έννοιες όπως είναι η πειθαρχεία, η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα, ο σεβασμός.

Αν όλα αυτά σας ακούγονται γνώριμα, τότε μη χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο «Προπονητής Παιδαγωγός» που διοργανώνει η GDA Sports.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού – KOA  και υποστηρικτές είναι ο Σύνδεσμος Προπονητών  και ο ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ.

To σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους προπονητές, ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, που δραστηριοποιούνται τόσο στον αναπτυξιακό αθλητισμό ενασχόλησης, όσο και στον αθλητισμό επιδόσεων και στόχο έχει να καταρτίσει τον σύγχρονο προπονητή με γνώσεις και δεξιότητες που ωφελούν τον απαραίτητο ρόλο της διαπαιδαγώγησης παιδιών, νέων, εφήβων και ενηλίκων. 

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Εκπαιδευτικός, Προπονητής, Ιδρυτής και Διευθυντής της GDA Sports.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Παναγιώτης Σταυρινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας και Διευθυντής στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Και ο Αδάμος Παπαντωνίου, Αθλητικός Ψυχολόγος, Διδακτορικός Φοιτητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ανάμεσα σε άλλα θα συζητήσουν πως μπορεί να στιγματίσει τη ζωή ενός παιδιού ο προπονητής του, πως μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για αυτόν, αλλά και πως μπορεί να συμβάλει στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξή του.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτές μας είναι έτοιμοι να καταρρίψουν τους ψυχολογικούς μύθους στον αθλητισμό που θέλουν τους αθλητές να είναι εγωπαθείς, σκληροί και άκρως ανταγωνιστικοί και να τους αντικαταστήσουν.

Οι αθλητές, μπορούν να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση, το κοινό καλό, το σεβασμό και το χρέος για την ανάπτυξη αυτών των χαρακτηριστικών το έχει σε μεγάλο βαθμό ο προπονητής ως ο άνθρωπος τον οποίο το παιδί εμπιστεύεται και δέχεται μεγάλη επιρροή. 

Στον πιο κάτω σύνδεσμο, οι ομιλητές του σεμιναρίου, συζητούν και δίνουν το σύνθημα για το τι θα ακολουθήσει: http://bit.ly/Podcast_CoachEducator.


Πληροφορίες Σεμιναρίου

Δύο (2) σεμινάρια διάρκειας τριών (3 ωρών) το καθένα για προπονητές ηλικιών 6-12 χρονών

08/02/2023, 22/02/2023,  17:00-20:00, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δύο (2) σεμινάρια διάρκειας τριών (3 ωρών) το καθένα για προπονητές 12 χρονών και άνω.

08/03/2023, 22/03/202317:00-20:00, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο [email protected], στο 96797111 και  στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου www.gdasports.com/paidagogos-proponitis.


More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ