Connect with us

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ακαδημίες ¦ Η εξέλιξη το πιο δύσκολο κομμάτι


Το ταλέντο μιας ακαδημίας, είναι να επιλέγει ποδοσφαιριστές με βάση τα δικά της κριτήρια και να τους αναπτύσσει με τη δική της μεθοδολογία και τρόπο παιχνιδιού και όχι να τους επιλέγει για να μην τους πάρει μια αντίπαλη ομάδα.

Εάν μια Ακαδημία παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και ποδόσφαιρο κατοχής, θα επιλέξει μικρούς με έμφαση τη ψηλή τεχνική, την εξυπνάδα, την ποδοσφαιρική ευφυΐα, την προσωπικότητα ή οποιαδήποτε άλλα κριτήρια ταιριάζουν με το προφίλ της Ακαδημίας. Και φυσικά με γνώμονα αν ένας μικρός έχει τη προοπτική εξέλιξης.

Στόχος της Ακαδημίας θα πρέπει να είναι η προσπάθεια να αναπτύξει τους μικρούς και να τους πάρει στο επίπεδο που θέλει για να αφομοιώσουν το μοντέλο παιχνιδιού που παίζει ολόκληρη η Ακαδημία και φυσικά η πρώτη ομάδα (ιδανικό μοντέλο). Αυτό για να το κάνεις θέλει γνώση, άρα ταλέντο εκ μέρους του προπονητικού team της Ακαδημίας.

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, η εκπαίδευση όμως δεν μπορεί να γίνει με ταχύρυθμα μαθήματα. Δεν μπορείς να θες το αποτέλεσμα χωρίς προηγουμένως να έχεις δουλέψει ώρες και ώρες προπόνησης.

Έτοιμοι μικροί δεν υπάρχουν. Ακόμη και ο Λιο Μέσι, στα 30 του είχε δηλώσει, σε κάθε προπόνηση μαθαίνω και κάτι νέο.

Εκείνοι που ψάχνουν την άμεση επιτυχία χωρίς σκέψη για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ένα είναι το σίγουρο.

“Θα αποτύχουν”.

More in ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ