Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τους Ντελικάτους μικρούς…να τους προσέχετε!

Είτε είναι μικροκαμωμένοι, είτε υστερούν ακόμη σε φυσική δύναμη.

Η φύση μπορεί να μην τους έδωσε τη δύναμη ελέφαντα και την ταχύτητα του Γερακιού Πετρίτη [μπορεί να φτάσει τα 242 μίλια την ώρα (390 χλμ/ώρα) όταν κάνει βουτιά στο έδαφος για να πιάσει το θήραμά του].

Τους έδωσε όμως την εξυπνάδα και τη φινέτσα, να μπορούν να κάνουν τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα.

Έχουν αυτό τον διαφορετικό αέρα, την ηρεμία και περιμένουν να πάρουν τη μπάλα για να δημιουργήσουν.

Πολλές φορές δεν τους ενδιαφέρει αν μέσα από τη φαντασία ή τη δημιουργικότητα που προσπαθούν να χτίσουν το παιχνίδι τους, χάσουν τη μπάλα.

“Στο μυαλό τους υπάρχει μόνο ένας τρόπος διεξαγωγής του παιχνιδιού και αυτός είναι μέσα από τη φαντασία και τη δημιουργικότητά”.

Στοιχεία τα οποία πολλοί αναπτυξιακοί προπονητές δεν θέλουν, επειδή νοιάζονται πιο πολύ για το αποτέλεσμα, πάρα για τη ουσία. Και ποια είναι η ουσία του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου;

Αυτό ας το απαντήσει ξεχωριστά ο κάθε αναπτυξιακός προπονητής ποδοσφαίρου!

Ζούμε σε εποχές, όπου το ποδόσφαιρο είναι πιο γρήγορο από ποτέ, οι δε ποδοσφαιριστές πιο δυνατοί από το παρελθόν. Την ίδια ώρα όμως, είναι πολύ πιο δύσκολο στον αγωνά να βρεις κενούς χώρους, με την ομαδική λειτουργία και την τακτική να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού.

Όμως είναι και κάποιες ανώτερες σχολές ποδοσφαίρου, που έχουν ανοίξει το δρόμο διάπλατα για κάθε κοντό και αδύναμο ποδοσφαιριστή, να κάνει καριέρα.

Αν ένας μικρός που ίσως υστερεί σε δύναμη και ταχύτητα, μέσα στο γήπεδο είναι ένας μικρός προπονητής, με ταχύτητα στη σκέψη, γρήγορες αντιδράσεις, επικοινωνία με τους συμπαίκτες του, πνευματικά και ψυχικά δυνατός και μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι και τους αντιπάλους, τότε οι πιθανότητες να κάνει καριέρα είναι παρά πολύ μεγάλες!

Σε ELITE Ακαδημίες στο εξωτερικό, οι προπονητές ψάχνουν περισσότερο και εμπιστεύονται ποδοσφαιριστές με μυαλό έμπειρου παίκτη και σκέψη προπονητή.

Γι’ αυτό όταν ακούμε να κρίνουν μικρούς από τον σωματότυπό τους και όχι από το ταλέντό τους, φέρνουμε στο μυαλό μας πάντα τον Γιόχαν Κρόιφ και τα αλάνθαστα μέχρι σήμερα γνωμικά του!

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ