Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανατροφοδότηση Ακαδημίας, παικτών, κηδεμόνων

Είναι και αυτή μια πραγματικότητα.

Αμέτρητες είναι οι φορές που κληθήκαμε από γονείς, να πάρουμε θέση, ή να βοηθήσουμε εάν μπορούμε σε εσωτερικά θέματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν νεαροί ποδοσφαιριστές σε Ακαδημίες.

Εκ των πραγμάτων, όπως εξηγούμαστε και ακόμη το κάνουμε προς τους γονείς, κάθε εσωτερικό θέμα που υπάρχει, πρέπει να επιλύεται ανάμεσα σε Ακαδημία, παιδί και γονιό.

Ως πόρταλ, δεν μας ενδιαφέρει εσωτερικά τι κάνει κάθε Ακαδημία.

Έχουμε μαζέψει τόσα πολλά παράπονα διαχρονικά, που μπορούμε να γράψουμε μενού (Ποικίλουν τα θέματα εξάλλου) για 100 εστιατόρια.

Θα ασχοληθούμε (όπως και το κάναμε), εκεί όπου κάποιοι ξεφεύγουν και νομίζουν, ότι έγιναν θεοί του αναπτυξιακού, με αποτέλεσμα παιδιά να περνάνε πραγματικά δύσκολα.

Και το κάναμε (με θετική κατάληξη) και θα το ξανακάνουμε, όταν χρειαστεί!

Αυτό που δεν ξέρουμε αν υπάρχει, δεν το ψάξαμε ποτέ, ούτε και θα το κάνουμε, είναι αν οι Ακαδημίες στην Κύπρο (Αγωνιστικό ποδόσφαιρο κυρίως), έχουν αμφίδρομη επικοινωνία με τους γονείς, μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών.

Το αφήνουμε ανοικτό αυτό το θέμα για τις πρακτικές που τρέχουν στις Κυπριακές Ακαδημίες.

Εκείνο που σήμερα θα αντιπαραθέσουμε στους γονείς που μας ρωτάνε, είναι το τι προτείνει στο κομμάτι αυτό, η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Απόσπασμα από το Youth Development Academy Parents / Carers Handbook 2022/23.

Επικοινωνία
Στενή και τακτική επικοινωνία μεταξύ Συλλόγων, Ποδοσφαιριστών Ακαδημίας και οι γονιών.

Βοηθά στην εξασφάλιση μιας παραγωγικής εμπειρίας για όλους τους εμπλεκόμενους και ελαχιστοποιούν τους κινδύνους παρεξήγησης.

Η ανατροφοδότηση βοηθά τους συλλόγους να εντοπίσουν οποιαδήποτε θέματα, τα οποία χρήζουν βελτίωσης που θα ενισχύσουν το μαθησιακό περιβάλλον και μετέπειτα το παιχνίδι των νεαρών.

Σχόλια, προτάσεις και η διατύπωση ανησυχιών βοηθά, ώστε οι σύλλογοι να διαχειρίζονται τους κινδύνους και να ενθαρρύνουν καλύτερη απόδοση για τα παιδιά.

Παράπονο

Εσείς ή το παιδί σας πρέπει πάντα να ανατρέφετε οποιοδήποτε ανησυχία που μπορεί να έχετε με τον σύλλογο. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται ακολούθως.

Επικοινωνία

Θέστε άτυπα το θέμα σε κάποιον υπεύθυνο πρόσωπο στον σύλλογο, όπως ο προπονητής του παιδιού σας, ή στον Διευθυντή της Ακαδημίας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη και γρήγορη επίλυση ενός θέματος.

Διαδικασία καταγγελιών

Κάθε σύλλογος πρέπει να έχει τη δική του διαδικασία παραπόνων για τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας και τους γονείς.

Εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί ανεπίσημα, ακολουθήστε τη διαδικασία της ομάδας και υποβάλετε επίσημα την καταγγελία σας εγγράφως.

Αυτά σε επίπεδο Αγγλίας.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ