Connect with us

GRASSROOTS

Grassroots | Καιρός ήταν…!

Το υπεύθυνο τμήμα της ΚΟΠ, που έχει τον σχεδιασμό για τα Grassroots να συμμαζέψει λίγο τα πράγματα στο ποδόσφαιρο της βάσης.

Και μπράβο που ενήργησαν άμεσα για να προλάβουν περσινές καταστάσεις (Παιδιά eagles να δηλώνονται ως Lions για το προφανές, μην το αναλύσουμε).

Κατά καιρούς αναφερθήκαμε, για το ποδόσφαιρο βάσης, ότι δεν γίνεται η ανάπτυξη που θα έπρεπε.

“Λίγες Ακαδημίες το χρησιμοποιούν για να δώσουν τις σωστές βάσεις στα παιδιά”.

Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες πλέον και η ομοσπονδία πρέπει να διαχωρίσει τις Ακαδημίες της απογευματινής απασχόλησης, με αυτές που θέλουν να εξελίξουν τους νεαρούς και να βγάλουν ταλέντα.

Καιρός να διαχωρίσει εκείνες τις Ακαδημίες που τρέχουν τα αποτελέσματα, τις νίκες, τα σκορ και τα τρόπαια,  από εκείνες που θέλουν να κάνουν πραγματική ανάπτυξη.

Ας παραμείνουν τα πρωταθλήματα με τις υπάρχουσες κατηγορίες και το ελεύθερο ο καθένας να δηλώνει ομάδες όπου θέλει.

Αλλά η ίδια η ομοσπονδία, να δημιουργήσει όχι Grassroots, αλλά ELITE παιδικά πρωταθλήματα, για τις Ακαδημίες εκείνες που έχουν ως φιλοσοφία την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Μια μικρή παιδική λίγκα, με κριτήρια συμμετοχής, που η ίδια η ομοσπονδία θα θέσει, για να δώσει την ευκαιρία σε Ακαδημίες αλλά και σε παιδιά με ικανότητες, να συμμετέχουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Καιρός για τομές.

Καιρός για καινοτομίες.

Αν δεν φτιάξουμε το ποδόσφαιρο της βάσης και να προσφέρουμε στα παιδιά ποιοτική εκπαίδευση, το ρετιρέ, όσα χρόνια και να προσπαθείς, δεν θα το φτιάξεις ποτέ.

More in GRASSROOTS