Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 22% μιας αναπτυξιακής ομάδας (Κ15), τα κατάφερε…!

Τα ποσοστά τα γνωρίζουμε.

Και πρέπει να τα αυξήσουμε, όσον αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μιας αναπτυξιακής ηλικιακής ομάδας, που τα καταφέρνει και προχωράει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Να γίνουν όλοι, δεν μπορούν.

Σε μια αναπτυξιακή ηλικιακή ομάδα, 20 ποδοσφαιριστών, μπορεί να τα καταφέρει από ένας ή και κανένας.

Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσεις από κάθε ηλικιακή ομάδα να δίνεις στην Α’ ομάδα 2-3 ποδοσφαιριστές.

Για τέτοιους αριθμούς μιλάμε.

Σε αυτό τον αριθμό ρόλο παίζει φυσικά και η φουρνιά , δεν έχουν όλες οι ηλικίες τα ίδια ταλέντα.

Άλλες περισσότερες, άλλες λιγότερες και κάποιες μπορεί και καθόλου.

Σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, θεωρούν, ότι σαν Ακαδημία και προπονητές, έχουν πετύχει τον στόχο τους, αν δώσουν έστω και ένα ποδοσφαιριστή στην Α’ ομάδα.

Αλλά μεγέθη σίγουρα, γιατί σε τέτοιες χώρες, τα φυτώρια των ομάδων, λειτουργούν ως πηγή εσόδων με την εκπαίδευση και την πώληση νεαρών ποδοσφαιριστών σε άλλες ομάδες της Ευρώπης (Παράδειγμα La Fabrica Ρεάλ Μαδρίτης).

Αλλά το ποσοστό στο πόσοι τα κατάφεραν, είτε προωθήθηκαν στην Α’ ομάδα, είτε πωλήθηκαν σε άλλες ομάδες, μετράει το ίδιο και έτσι αυξάνεται.

Κάτι που δεν συμβαίνει στην Κύπρο, γιατί οι ομάδες, μικρές ή μεγάλες, δεν χρησιμοποιούν τις Ακαδημίες για τέτοιο project.

Υπάρχουν και τα ενθαρρυντικά όμως, αν δούμε το ρόστερ μιας αναπτυξιακής ομάδας στα Κ15, στο πόσοι αριθμητικά απ’ αυτούς τα κατάφεραν.

Στη συγκεκριμένη Κ15, σε σύνολο τότε 18 ποδοσφαιριστών, 4 νεαροί ποδοσφαιριστές, τα καταφέραν και έγιναν επαγελλματίες.

Καθόλου άσχημο το ποσοστό του 22% που τα κατάφερε.

Φυσικά τα εύσημα θα πρέπει να δίνονται στις Ακαδημίες, για να συνεχίσουν να δουλεύουν και να παράγουν έργο προς όφελος της Α’ ομάδας.

Με στόχο να αυξάνουμε το ποσοστό των νεαρών που τα καταφέρνει από μια ηλικιακή ομάδα να προχωράει και να πετυχαίνει τον ατομικό (να γίνει επαγγελματίας) αλλά και τον συλλογικό (να δίνει ποδοσφαιριστές στην Α’ ομάδα) στόχο της Ακαδημίας.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ