Connect with us

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εθνική Ελπίδων ¦ Πρόγραμμα και βαθμολογία

Ενημέρωση ΚΟΠ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 και μέχρι τις 11 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι αγώνες στον τέταρτο όμιλο όπου συμμετέχει και η Εθνική μας.

Σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας Ισλανδία – Λίχτενσταϊν, το Σάββατο παίζουν Λευκορωσία – Πορτογαλία και η συνέχεια την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου με τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Ελλάδας, στο Στάδιο Εθνικός Άχνας.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17:30 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cablenet.

Στις 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Λίχτενσταϊν – Πορτογαλία, στις 8 Ιουνίου θα έχουμε το Ισλανδία – Λευκορωσία και φινάλε στις 11 του μήνα με τους αγώνες Ισλανδία – Κύπρος και Πορτογαλία – Ελλάδα.

Όπως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό στον όμιλο μας, το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο για τις θέσεις πρόκρισης. Απευθείας στην τελική φάση περνά η πρώτη ομάδα και η δεύτερη θα έχει ελπίδες για επίσης απευθείας πρόκριση στην τελική φάση, ή στην χειρότερη περίπτωση θα λάβει μέρος στα play – offs που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (19 – 27).

Η τελική φάση θα διεξαχθεί μεταξύ Ιουνίου – Ιουλίου 2023 στη Ρουμανία και Γεωργία με τη συμμετοχή 16 ομάδων και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2022.

Οι διοργανώτριες χώρες περνούν χωρίς συμμετοχή σε προκριματικές φάσεις ενώ θα λάβουν επίσης μέρος οι 9 ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες σε κάθε όμιλο της προκριματικής φάσης καθώς και η καλύτερη δεύτερη ομάδα των ομίλων.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα κριθούν μέσα από τους αγώνες play – offs που θα γίνουν με τη συμμετοχή των οκτώ ομάδων που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους. Η κλήρωση θα γίνει στις 21 Ιουνίου 2022.

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία725-119
2. Ελλάδα815-517
3. Λευκορωσία814-712
4. Ισλανδία78-69
5. Κύπρος813-118
6. Λιχτενστάιν80-450

More in ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ