Connect with us

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ομόνοια | Συμμετοχή σε Διεθνές Σεμινάριο της ECA με θέμα τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συμμετείχε σε διεθνές σεμινάριο της ECA (European Club Association) με θέμα τη δομή, τη στρατηγική και τη φιλοσοφία μιας Ακαδημίας ποδοσφαίρου. 

Η ομάδα μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Ακαδημίας, Ανδρέα Μηλιώτη, η παρουσία του οποίου στο σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή ανάπτυξη του προσωπικού μας. 

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του «Σαν Μαμές», έδρα της Ατλέτικ Μπιλμπάο και σε αυτό συμμετείχαν μεγάλοι Ευρωπαϊκοί Σύλλογοι, όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Ίντερ, Ρόμα κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγιναν σχετικές παρουσιάσεις από τον Αθλητικό Διευθυντή της Ατλέτικ Μπιλμπάο, Άντονι Αγιάρθα, από τον Διευθυντή Ακαδημίας της Λυών, Ζαν Φρανσουά Βουλιέ και από τον Διευθυντή Ακαδημίας της Χόφενχαϊμ, Πιέρζ Πρασιέβσκι. 

Έγιναν, επίσης, παρουσιάσεις από την εταιρία Double Pass (συνεργάτιδα FIFA), για την αξιολόγηση της δομής και της οργάνωσης Ακαδημιών ανά το παγκόσμιο, όπως και παρουσίαση έρευνας της ECA και LTT Sports που αφορούσε την αξιολόγηση ποιότητας παροχής εκπαίδευσης σε νεαρούς παίκτες από Ακαδημίες στην Ευρώπη. 

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο προπονητικό κέντρο της Ατλέτικ Μπιλμπάο και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ποδοσφαιριστή, Οϊέρ Θαράγκα, ο οποίος ανάλυσε την διαδικασία μετάβασής του από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα. 

Η εκπαίδευση του προσωπικού μας με παρουσία σε υψηλού επιπέδου σεμινάρια αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση της δομής και της λειτουργίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

More in ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ