Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαρέσκεια για την παραγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών

Δελτίο Τύπου Συνδέσμου Γονέων Ανηλίκων Ποδοσφαιριστών

Με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζουμε την έντονη απαρέσκειά μας για την παραγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.
Όπως επανειλημμένα είχαμε τονίσει σε συναντήσεις μας με αρμοδίους, το θέμα δεν είναι ποδοσφαιρικό, αλλά αφορά ευρύτερα την κοινωνία.
Ο εγκλεισμός των ανήλικων ποδοσφαιριστών/τριών, σύμφωνα με τις προβληθείσες αλλά κι επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις μας, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.
Είχαμε, μάλιστα, αναφερθεί σε τραγικές συνέπειες σε κάποιες περιπτώσεις και οι οποίες δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, για ευνόητους λόγους.
Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που βιώσαμε και προγενέστερα, με τα παιδιά μας να περιορίζονται και να βιώνουν μια ανθυγιεινή κατάσταση.
Το «lock down» έχει αρνητικές επιπτώσεις, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν απώλειες. Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις ανήλικων αθλητών που έχουν εγκαταλείψει το αγαπημένο τους άθλημα, λόγω ακριβώς αυτής της κατάστασης.
Όλες οι αρνητικές συνέπειες, οι οποίες καταγράφονται πιο πάνω, έχουν οδηγήσει αρμόδιες αρχές ευρωπαϊκών χωρών στην απόφαση να μην ισχύσει καθολικό lockdown στον αθλητισμό για ευαίσθητες ηλικιακές κατηγορίες.
Οι πιο πάνω θέσεις μας δεν καταγράφονται αβασάνιστα. Όπως, άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, ως γονείς των νεαρών ποδοσφαιριστών έχουμε προβεί σε μελέτη κι εξέταση στοιχείων πριν κάνουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις, στη βάση των συστάσεων εμπειρογνωμόνων για αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.
Με την επανέναρξη των προπονήσεων μετά το προηγούμενο lockdown είμαστε εμείς που σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ακαδημιών φροντίσαμε να τηρούνται στο έπακρο τα μέτρα.
Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν. Καμία ακαδημία -σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση- δεν αποτέλεσε πηγή διάδοσης του Covid-19. Αυτό επετέυχθη, ακριβώς χάρη σ΄ αυτή την υπεύθυνη στάση.
Σε πρώτη φάση ζητούμε και δημοσίως από τους αρμόδιους, την επανέναρξη των προπονήσεων από την 9η Μαΐου, οπότε και τερματίζεται το καθολικό lockdown.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Συ.Γ.Α.Π

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ