Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομάδες και Camp ¦ Πως το εφαρμόζουν οι Κυπριακές ομάδες;

Πόσες φορές τον χρόνο οι ομάδες μας διοργανώνουν ανοικτά CAMP, για να περάσουν από δοκιμαστικά νέους υποψήφιους ποδοσφαιριστές για τις αγωνιστικές τους ομάδες; Πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλές παραμέτρους για τις απαιτήσεις που χρησιμοποιούν ομάδες άλλων χωρών, αλλά είναι άνευ ουσίας. Εναπόκειται στην κάθε Κυπριακή ομάδα, που θέλει να εφαρμόσει ένα τέτοιο μοντέλο αξιολόγησης νεαρών ποδοσφαιριστών μέσω CAMP, να βρει τα δικά της κριτήρια.

Φυσικά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος των Ακαδημιών και το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας. Υπό την έννοια, ότι τα παιδιά δεν δοκιμάζονται, ούτε στη Barcelona, ούτε στη Bayer, που για να σε δοκιμάσει (Bayer) πρέπει να είσαι πρώτα διεθνής.

Σε όλες τις αγωνιστικές ομάδες υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ακαδημίας και θα πρέπει να αντικατασταθούν. Και εδώ είναι η ουσία γιατί πρέπει να γίνονται τα CAMP.
Πέραν του διοργανωτικού κομματιού ενός CAMP, είναι και το πρακτικό/θεωρητικό κομμάτι. Ποιοι είναι αυτοί που αξιολογούν και εν τέλει, επιλέγουν τα παιδιά; Είναι καταρτισμένοι πλήρως, προπονητικά και εμπειρικά;

Υπάρχει ομάδα στο εξωτερικό, που πέραν από τον Τεχνικό Διευθυντή και το προπονητικό team, στα CAMP, υπάρχουν και παλιοί θρύλοι της ομάδας, ώστε να κρίνουν και αυτοί εμπειρικά, αν είναι αυτό που ψάχνει ο σύλλογος.

“Παραδεκτό γεγονός. Στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, είμαστε πολλά χρόνια πίσω”.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ